Author: Tóth Géza (page 1 of 3)

Kész a plakátunk is.. :-)

Névtelen-1

Az április 18-ai program

Tervezett program 2013. ápr. 18.

II. Városi Diáknapok

2013. április 17-e és 19-e között  kerül megrendezésre a II.  Zalaegerszegi Városi Diáknapok programsorozata.

Április 17-én reggel a városházi hatalomátvétellel kezdődnek a diáknapok. Ezt 9:00 órától diákparlament, majd ünnepi diákközgyűlés követi a Díszteremben.

Április 18-án, csütörtökön 14:00 órától a Városi Sportcsarnok ad otthont a további rendezvényeknek. A program egy, a diákok által alkotott élőképpel indul, majd a zalaegerszegi iskolák fellépőinek sora és néhány meghívott szereplő és zenekar váltja egymást, énekkel, zenei, táncos produkciókkal. A Hevesi Sándor Színház művészei is kiveszik részüket a fiatalok szórakoztatásából, végül a program 19:00 órától az Alvin és a mókusok együttes másfél órás koncertjével zárul.

Lesz Arcfestés, ugráló trambulin, portrérajzok Ady Iskola tanulói közreműködésével, élő csocsó, reform ételek és kézműves tárgyak standja, vattacukor és lufi árus, Melódiák, kortárssegítők standja és NO DROG PONT egyaránt.

Április 19-én, pénteken 9:00 órától a városi középiskolás sportnapra kerül sor, amelynek helyszínei a következők:

  • Labdarúgás – Sportcsarnok
  • Kézilabda – Kölcsey Ferenc Gimnázium
  • Kosárlabda – Zrínyi Miklós Gimnázium
  • Röplabda – Csány László Közgazdasági Szakközépiskola

Sok szeretettel Várunk benneteket! És ne felejtsétek: Ez a hét a fiatalokról szól, így ne felejtsétek el a Főiskolás Fesztivált se!!!!

Vitatéma – avagy beszámoló a Vitakonferencia döntőjéről

A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat második alkalommal rendezte meg Vitakonferencia rendezvénysorozat városi döntőjét.

Az odavezető út sem volt egyszerű: A diákok az első és a második fordulóban, ”A német nyelv kötelezővé tétele”, valamint a ”Halálbüntetés” témákkal kapcsolatban fejthették ki véleményüket. Az utolsó megmérettetésen a Kölcsey Ferenc Gimnázium, és a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói mérhették össze vitakészségüket. A verseny az Apáczai ÁMK-ban zajlott, és a diákok az Európai Egyesült Államok pozitívumait, illetve negatívumait bontogatták a vitázás közben. A zrínyisek az ellene, míg a kölcseysek a mellette szóló érveket hangoztatta. A zsűri elnöke, Fentősné Belléncs Andrea, ifjúsági szakreferens is kiemelte, nehéz volt a döntés a nyertes csapatot illetően, hiszen mind a két iskola képviselete erős indokokkal járult hozzá a vita menetéhez, amely mindenkit elgondolkodtatásra késztetett. Az erősebb érveket mégis a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói tudták nyomósabb példákkal alátámasztani.

A diákok oklevelet kaptak, de a nagyobb értékű ajándékot, az április 18.-án tartandó II. Városi Diáknapokon fogják megkapni a Városi Sportcsarnokban a ZVDÖK képviselőitől.

Büki Bettina
diákpolgármester

DSC_2588

 

 

Fiatalok Hete

A 2013. április 15-21. közötti időszak a Fiatalok Hete lesz Zalaegerszegen:

IX. Főiskolás Fesztivál

892809_448769865198191_1160849399_o

Ingyen ölelés

Beszámoló a Titkos Mikulás programról

 2012. december 13-án rendeztük meg a Titkos Mikulás ajándékgyűjtési programunkat, melyben az oktatási intézmények vettek nagymértékben szerepet, hiszen minden intézménybe kihelyeztünk dobozokat, sőt még az Önkormányzatba is. Karácsonykor sok gyermeknek nem adatik meg az, hogy ajándékot kapjon a fa alá mi pedig, így próbáltunk egy kis örömet szerezni Nekik. Ezekbe a dobozokba, azon felajánlásokat vártuk, melyeket gazdájuk már nem használt, kidobásra szánt volna. Az így összegyűjtött – kiválogatott – ajándékokat egy kis műsor keretében adtuk át a pózvai EÜ Gyermekotthon lakói számára, valamint a Családok Átmeneti Otthon lakóinak.
Az ajándékgyűjtési láznak még koránt sincs vége, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztallal, a MELÓ-DIÁK-kal, valamint ZMJV Önkormányzatával hasonlót valósítanánk meg, melyről bővebben itt olvashattok.

http://zvdok.hu/?p=371

 

 A ZTV híradójában is szerepeltünk, melyet ITT nézhettek meg.

Gólya, gólya, gilice

A város életében először került megrendezésre egy olyan esemény, ahol a középiskolás „gólyák” versenyezhettek egymással. A programot a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat tagjai szervezték meg, a Diáksziget Ifjúsági Iroda közbenjárásával.

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban került sor az ”összecsapásra”, ahol öt csoport is képviselte intézményét, így a zrínyis, kölcseys, adys, deákos, ás báthorys gólyák mérték össze tudásukat különböző kreativitást, és ügyességet igénylő versenyszámokban. A diákok bizonyíthattak szerelmes szöveg megírásában, filmszinkronizálásban, sorversenyekben, és csókgyűjtésben is, ugyanis az utcán sétáló hölgyektől kellett rúzsos szájlenyomatot gyűjteniük.

Előre kiadott feladatok bemutatásának értékelésével kezdte munkáját a zsűri, melynek tagjai Balaicz Zoltán, Fentősné Belléncs Andrea, Gángó Zsuzsanna, Gyutainé Kiss Gabriella, valamint Bognár Ákos voltak. Pizzát kóstoltak, éneklést, és táncolást értéketek, pontozták a legjobbakat, majd szoroztak, osztottak, összeadtak, és végül a Zrínyi Miklós Gimnázium csapatát hozták ki nyertesként. A zsűri elmondása szerint, nagyon lelkesek voltak a diákok, összetartást hirdetve. A csapatok kupát, csokit, gyerekpezsgőt, valamint tortát kaptak jutalmul, és egy vándorkupa is kiadásra került, mely az elkövetkezendő években hagyományozódhat. Nem szabad megfeledkezni a gólyaesküről sem.

 Büki Bettina
diákpolgármester

 

 

 

 

 

 

Segíts, hogy segíthessünk!

Older posts