Author: Juhász Előd (page 1 of 5)

Gólyaavató Szombathely

Február 25-én V. alkalommal rendezte meg városi gólyaavatóját a Szombathelyi Városi Diákönkormányzat. Az idei évben rekordot jelentő 10 csapat nevezett. A vetélkedő témája, a fesztiválok voltak, a hip-hoppon keresztül, a komoly zenén át, a mulatósig minden stílust képviselt egy-egy iskola. Az avató folyamán rengeteg olyan feladat volt, amelyeknél a “gólyáknak” minden tudásukat,kreativitásukat használniuk kellett ahhoz, hogy csapatuk minél jobb helyen végezzen. Végül a Bolyai Gimnázium csapata nyerte a vetélkedőt és vihette haza az értékes nyereményeket és a vándorserleget. Nagy öröm számunkra, hogy a zalai és vasi kapcsolatot még szorosabbá tudtuk fűzni a 2 diákönkormányzat között. Diákönkormányzatunkat Kövesi Csaba diákpolgármester képviselte.

Szhely5

Székesfehérvár

Január 15-én és 16-án Székesfehérvár Megyei Jogú Város Diáktanácsa látta vendégül diákönkormányzatunkat, a Székesfehérváron második alakalommal megrendezett diákbálon. Közvetlenül előtte lehetőségünk nyílt betekintést nyerhettünk működésükbe, és székhelyükre, de megismerkedhettünk a Salgótarjáni Diákönkormányzat mindennapjaival. Ezután Mészáros Attila, diákalpolgármester mutatta be koronázóvárosunk látványosságait. Majd az est fénypontjaként elkezdődtek a köszöntők és a tánc, amely a filmekből már jól ismert, tipikus amerikai szallagavató hangulatát elevenítette meg.

Diákönkormányzatunkat Gyenese Zsófia, Kövesi Csaba és Kincses Róbert képviselték.

Szfehérvár

Vitakonferencia

Két olyan témát vitattak meg a jelentkező csapatok, melyek minden kor generációját foglalkoztatják. Az érdekes és aktív viták során észrevételeink szerint kellő mértékben elsajátította minden versenyző a vitázás alapelveit, de természetesen ezen még lehet továbbfejleszteni. Akárcsak a Beugró vetélkedőn, itt is a kölcseys diákok domináltak és hozták el a legjobbnak járó elismerést.

Vitakonf

Beugró

A Beugró vetélkedő elengedhetetlen programunk minden év során, ahol a város középfokú intézményeinek diákjai mérhetik össze rögtönzési készségüket valamint humorérzéküket. Ezen a vetélkedőn a Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata hozta el a győztesnek járó fődíjat.

Városi Farsang

Egy vidám falusi menyegző hangulatát vittünk a város főutcájára a hagyományos városi farsangon, ahol jó hangulatban töltöttünk el egy délutánt. Reméljük, hogy jövőre is lehetőségünk nyílik jelentkezni és buzdítunk mindenkit erre a remek időtöltésre!

farsang1

Ingyen Ölelés

Az adventi időszakban ismét eltöltöttünk pár, számunkra értékes órát az Aranykapuban. Ez az egy rendezvényünk kapcsán merülnek fel aggályok, hogy miért is csináljuk. Ennek ellenére mi mégis fontosnak tartjuk a jövőbeli folytatását ezen hagyománynak, hiszen elvilágiasodott mindennapjainkban kevés figyelmet hárítunk az igazi értékekre, így karácsony közeledtével egy öleléssel megajándékozva reméljük, hogy szebbé tudjuk tenni a járókelők rohanós-készülődős napjait.

„Segíts, hogy Segíthessünk” – a ZIK szervezésében

A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat annak lévén, hogy tagszervezete a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztalnak, 2015. decemberében is besegített az adománygyűjtési akcióban, valamint ezek átadásán a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központjában.

Titkos Mikulás adománygyűjtő akció

Sikerként könyvelhetjük el a 2015-ös évet adománygyűjtés szempontjából, hiszen elképesztő mennyiségű tárgy gyűlt össze, reméljük, hogy jövőre még több diákot tudunk elérni és ez által, még több rászoruló ünnepét tudjuk szebbé varázsolni.

Városi Gólyaavató Vetélkedő

Ismét egy jó hangulatú, élmény dús délutánt töltöttünk együtt Zalaegerszeg gólyáival. Ez alkalommal is számos kreativitást és ügyességet próbáló feladattal készültünk, de természetesen a csapatok jól vették az akadályt, legjobbnak a Csány iskola csapata bizonyosodott.

Gólyaavató

A rendezvénynek az elmúlt évekhez hasonlóan a Kölcsey Ferenc Gimnázium adott otthont.

ZVDÖK választás

2015. október 14-én a városi diákönkormányzat fennállásának 10. választását tartotta meg. A megszokott évértékelő és a leköszönő beszéd után bemutatkoztak a jelöltek is. Nehezményeztük, hogy általános iskolai képviselő nem kapott mandátumot, ezért működési szabályzatunk alapján általános iskolai tanácsnokot kellett kineveznünk. A diáknapok lezajlásával ennek kiküszöbölésére fogunk törekedni, terveinkről időben egyeztetni fogunk az intézmények diákképviselőivel.

Választás

Older posts