Author: Juhász Előd (page 1 of 5)

Titkos Mikulás adománygyűjtő akció

I. Zalaegerszegi Ifjúsági Fotótárlat

 

A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat meghirdeti az I. Zalaegerszegi Ifjúsági Fotótárlatot Városunk titkai címmel. Olyan izgalmas vizuális alkotásokat várunk, amelyek képesek állóképen is érzékeltetni a folytonos mozgásban lévő város élményét.

A pályázat célja:

Egy olyan programsorozat létrehozása, ahol a diákok megmérettethetik magukat egymással, és saját magukkal is. Célunk továbbá, hogy segítsük ezeket a fiatal fotósokat, hiszen diákként önerőből megvalósítani egy kiállítást nagy anyagi terhet és sok időt jelenthet, ami letörheti a lelkesedésüket.  A bemutatkozás lehetősége mellett esélyt kapnak arra is, hogy megismerjék a szakma zalaegerszegi művelőit.

A pályázók köre:

A pályázatot két kategóriában hirdetjük meg:

 • Általános iskolás korosztály (1. osztálytól – 8. osztályig)
 • Középiskolás korosztály (9. osztálytól – 12. osztályig)

A pályázat részletei:

 • Csak Zalaegerszegen tanuló diákok pályázhatnak.
 • Minden pályázó 1 pályaművet nyújthat be.
 • Az alkotás mérete minimum 1024×768 pixel.
 • A pályaműveket a két kategóriában szakmai zsűri bírálja el.
 • Általános iskolás kategóriában 7, középiskolás kategóriában 14 képet választ ki a szakmai zsűri, melyekből fotókiállítást szervezünk december 14-én, hivatalos megnyitóval.
 • A fényképen csak minőségjavítást lehet eszközölni, digitális manipulációt nem. (Tehát a nyers fotónak ugyanazokat az alkotóelemeket kell tartalmaznia, mint a pályázaton beküldött fotónak!)
 • Díjazás:
  • A kiválasztott képek közül kategóriánként egy művet díjaz a zsűri értékes elektronikai utalvánnyal!
 • Határidő: 2017. november 17. – 24:00

 

Bővebb információkért keress minket a facebook.com/ZVDOK oldalon, a zvdok.hu-n, vagy e-mailben a zalaegerszegi.vdok@gmail.com címen!

Gólyaavató Szombathely

Február 25-én V. alkalommal rendezte meg városi gólyaavatóját a Szombathelyi Városi Diákönkormányzat. Az idei évben rekordot jelentő 10 csapat nevezett. A vetélkedő témája, a fesztiválok voltak, a hip-hoppon keresztül, a komoly zenén át, a mulatósig minden stílust képviselt egy-egy iskola. Az avató folyamán rengeteg olyan feladat volt, amelyeknél a “gólyáknak” minden tudásukat,kreativitásukat használniuk kellett ahhoz, hogy csapatuk minél jobb helyen végezzen. Végül a Bolyai Gimnázium csapata nyerte a vetélkedőt és vihette haza az értékes nyereményeket és a vándorserleget. Nagy öröm számunkra, hogy a zalai és vasi kapcsolatot még szorosabbá tudtuk fűzni a 2 diákönkormányzat között. Diákönkormányzatunkat Kövesi Csaba diákpolgármester képviselte.

Szhely5

Székesfehérvár

Január 15-én és 16-án Székesfehérvár Megyei Jogú Város Diáktanácsa látta vendégül diákönkormányzatunkat, a Székesfehérváron második alakalommal megrendezett diákbálon. Közvetlenül előtte lehetőségünk nyílt betekintést nyerhettünk működésükbe, és székhelyükre, de megismerkedhettünk a Salgótarjáni Diákönkormányzat mindennapjaival. Ezután Mészáros Attila, diákalpolgármester mutatta be koronázóvárosunk látványosságait. Majd az est fénypontjaként elkezdődtek a köszöntők és a tánc, amely a filmekből már jól ismert, tipikus amerikai szallagavató hangulatát elevenítette meg.

Diákönkormányzatunkat Gyenese Zsófia, Kövesi Csaba és Kincses Róbert képviselték.

Szfehérvár

Vitakonferencia

Két olyan témát vitattak meg a jelentkező csapatok, melyek minden kor generációját foglalkoztatják. Az érdekes és aktív viták során észrevételeink szerint kellő mértékben elsajátította minden versenyző a vitázás alapelveit, de természetesen ezen még lehet továbbfejleszteni. Akárcsak a Beugró vetélkedőn, itt is a kölcseys diákok domináltak és hozták el a legjobbnak járó elismerést.

Vitakonf

Beugró

A Beugró vetélkedő elengedhetetlen programunk minden év során, ahol a város középfokú intézményeinek diákjai mérhetik össze rögtönzési készségüket valamint humorérzéküket. Ezen a vetélkedőn a Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata hozta el a győztesnek járó fődíjat.

Városi Farsang

Egy vidám falusi menyegző hangulatát vittünk a város főutcájára a hagyományos városi farsangon, ahol jó hangulatban töltöttünk el egy délutánt. Reméljük, hogy jövőre is lehetőségünk nyílik jelentkezni és buzdítunk mindenkit erre a remek időtöltésre!

farsang1

Ingyen Ölelés

Az adventi időszakban ismét eltöltöttünk pár, számunkra értékes órát az Aranykapuban. Ez az egy rendezvényünk kapcsán merülnek fel aggályok, hogy miért is csináljuk. Ennek ellenére mi mégis fontosnak tartjuk a jövőbeli folytatását ezen hagyománynak, hiszen elvilágiasodott mindennapjainkban kevés figyelmet hárítunk az igazi értékekre, így karácsony közeledtével egy öleléssel megajándékozva reméljük, hogy szebbé tudjuk tenni a járókelők rohanós-készülődős napjait.

„Segíts, hogy Segíthessünk” – a ZIK szervezésében

A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat annak lévén, hogy tagszervezete a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztalnak, 2015. decemberében is besegített az adománygyűjtési akcióban, valamint ezek átadásán a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központjában.

Titkos Mikulás adománygyűjtő akció

Sikerként könyvelhetjük el a 2015-ös évet adománygyűjtés szempontjából, hiszen elképesztő mennyiségű tárgy gyűlt össze, reméljük, hogy jövőre még több diákot tudunk elérni és ez által, még több rászoruló ünnepét tudjuk szebbé varázsolni.

Older posts