A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat második alkalommal rendezte meg Vitakonferencia rendezvénysorozat városi döntőjét.

Az odavezető út sem volt egyszerű: A diákok az első és a második fordulóban, ”A német nyelv kötelezővé tétele”, valamint a ”Halálbüntetés” témákkal kapcsolatban fejthették ki véleményüket. Az utolsó megmérettetésen a Kölcsey Ferenc Gimnázium, és a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói mérhették össze vitakészségüket. A verseny az Apáczai ÁMK-ban zajlott, és a diákok az Európai Egyesült Államok pozitívumait, illetve negatívumait bontogatták a vitázás közben. A zrínyisek az ellene, míg a kölcseysek a mellette szóló érveket hangoztatta. A zsűri elnöke, Fentősné Belléncs Andrea, ifjúsági szakreferens is kiemelte, nehéz volt a döntés a nyertes csapatot illetően, hiszen mind a két iskola képviselete erős indokokkal járult hozzá a vita menetéhez, amely mindenkit elgondolkodtatásra késztetett. Az erősebb érveket mégis a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói tudták nyomósabb példákkal alátámasztani.

A diákok oklevelet kaptak, de a nagyobb értékű ajándékot, az április 18.-án tartandó II. Városi Diáknapokon fogják megkapni a Városi Sportcsarnokban a ZVDÖK képviselőitől.

Büki Bettina
diákpolgármester

DSC_2588

 

 

Hozzászólások