2014. április 9-e és 12-e között az idén 3. alkalommal kerül megrendezésre a Zalaegerszegi Városi Diáknapok programsorozata.

Olyan események tették emlékezetessé a korábbi diáknapokat, mint 2 évvel ezelőtt a belváros közel 7000 diák által történt körülölelése, a tavalyi 1000 tanuló által megvalósított „I love ZEG !” élőkép. Sokan tettek a rendezvények sikeréért és az év végi, az óévet búcsúztató „jeles események” médiaösszesítésekben a kiemelt 12-14 program, esemény között a városi diáknapok mindig ott voltak, sőt az élőláncról az országos híradások is beszámoltak.

Az idei program az alábbiak szerint alakul:

Április 9-én, szerdán reggel 8:00 órakor a városházi hatalomátvétellel kezdődnek a diáknapok. Ezt 9:00 órától diákparlament, majd 10.00 órától ünnepi diákközgyűlés követi a Díszteremben. A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat közgyűlése során átadásra kerülnek a 2014. évi „Ifjúságért” díjak, valamint több fontos előterjesztést tárgyalnak meg a fiatalok, amelyeket a meghívott felnőtt közgyűlés tagjai is véleményezhetnek.

Sajtótájékoztató a helyszínen 11:40-kor lesz.

A városi Díszterem délután 14:00 órától a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) zalai ifjúsági találkozójának is otthont ad, amelyen szintén bemutatkozik a ZVDÖK.

Április 10-én, csütörtökön a diákok városi sportnapjára kerül sor. A különböző sportágak versenyeinek más – más oktatási intézmény ad otthont. Így a focikupa helyszíne az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tornaterme, a kosárlabdáé a Zrínyi Miklós Gimnázium, a röplabdáé pedig a Csány L. Közgazdasági Szakközépiskola lesz. A versenyek reggel 9:00 órától zajlanak és azokon a középiskolások mellett a főiskolások is képviseltetik magukat.  A legjobbak teljesítményét kupákkal és díjakkal jutalmazzuk.

2014. április 11-én, pénteken reggel 9:00 órától április 12-e, szombat reggel 9:00 óráig „Aludj máskor” – 24 órás vetélkedő lesz Zalaegerszegen, a Városi Sportcsarnokban (Zalaegerszeg, Stadion u. 3.).

A verseny középiskolás csapatok részére kerül megszervezésre a fizikai és mentális helytállás, a kreativitás és az együttműködés, összefogás próbájaként és egyben egy fantasztikus közösségi élmény megélése érdekében. A számos versenyszám között a sportostól a műveltségi próbákon át az ügyességi, a kreativitást megmozgató, illetve koreografikus produkciók, média ismeretek és környezettudatos életmódra nevelő feladatok egyaránt lesznek.

A vetélkedőre az előzetesen bejelentkezett 8 csapat közül 7 adta be a végleges jelentkezést.

A csapatok létszáma 25 és 35 fő között mozog.

A 24 órás vetélkedőn a Páterdombi, a Csány, a Zrínyi, a Kölcsey, a Széchenyi, a Mindszenty középiskolák diákjai és vendégként a Keszthelyi VSZK csapatai versengenek majd a győzelemért.

A csapatok és felnőtt kísérőik (kb. 260 fő) a polgármesteri hivatal előtt gyülekeznek reggel 8.30 és 9.00 óra között, ahol 9.00 órakor a városvezetés köszönti a résztvevőket. Ezt követően a Kossuth Lajos utca – Balatoni út útvonalon (végig a járdán) együtt vonulnak le a Városi Sportcsarnokhoz, ahol 24 órán át tart majd a nemes küzdelem, időnként kültéri helyszínekkel, mint Göcseji Múzeum, Zalaegerszegi Városi Televízió, Zöld Campus színesítve az amúgy is érdekes és izgalmas feladatokat.

Április 16-án, szerdán a zalaegerszegi középiskolások képviseletében a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat részt vesz a Főiskolás Fesztivál sport és főzőnapján is, önálló foci- és főzőcsapattal.

Hozzászólások